close
Головна » Новини » Модні тканини в інтер'єрі 2024
Модні тканини в інтер'єрі 2024

Текстильне оформлення квартири задає тон та створює настрій. Розповідаємо про модні тканини в інтер'єрі 2024: які матеріали вибрати для штор, меблевої оббивки та іншого текстилю.


Простота та натуральність

Прагнення оточувати себе натуральними та екологічними матеріалами, як і раніше, актуальне. Ця тенденція передбачає повернення до природної краси та простоти. Льон, бавовна, шерсть, кашемір – у нейтральній палітрі чи незабарвлені. Доречні вінтажні та перероблені матеріали.


Фактурність та багатошаровість

Найбільш модний інтер'єрний текстиль – це матеріали з вираженою фактурою, тканини, яких приємно торкатися. Для оббивки можна використовувати букле, вельвет або шеніл. Для штор вдалими будуть поєднання різних за фактурою та щільністю тканин, наприклад, оксамит та тюль. Це робить інтер'єр більш складним та вишуканим.


Модні тканини в інтер'єрі 2024 – вибір кольору та малюнка

Вибір кольору тканин залежить від оздоблення та стилістики інтер'єру. Загалом можна звернути увагу на такі варіанти:

  • Натуральна гамма. Це відтінки незабарвленої тканини та вовни: білий, світло-сіра та бежева палітра. Особливо вдалі вони у скандинавських та мінімалістичних інтер'єрах.

  • Пастельні відтінки. Світло-блакитний, м'ятний, ніжно-салатовий, жовтий або блідо-рожевий – така палітра заспокоює, розслаблює та підходить для оформлення спальні.

  • Протилежна тенденція – темні відтінки, наприклад, глибокий синій, сірий графітовий, темно-зелений або фіолетовий. Вони додають інтер'єру драматичності та виразності, особливо у поєднанні з металевими аксесуарами або декором.

Хороший вибір – зробити акцент на фактурі та використовувати однотонний матеріал. Але якщо хочеться включити в інтер'єр, принти, зверніть увагу на один із таких варіантів:

  • Ботаніка – візерунки, натхненні природою: вінтажні, стилізовані та сучасні зображення кольорів, листя, гілок.

  • Етніка – наприклад, традиційні азіатські чи африканські орнаменти на шторах, подушках та іншому декоративному текстилі.

  • Градієнт – плавні переходи від одного відтінку до іншого чудово виглядають не тільки на стінах, а й на тканині.

Отже, до найбільш модних тканин в інтер'єрі в 2024 році, як і раніше, відносяться приємні на дотик, тактильні матеріали з природною фактурою та малюнком. Вони створюють відчуття затишку, безпеки та близькості до природи.